Zobacz temat
 Drukuj temat
Po co jest ta strona
Lech
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 24-11-2010
Główny administrator

Data rejestracji: 04.02.10

Ponieważ nasze piątkowe spotkania są krótkie, brakuje zazwyczaj czasu na omówienie wielu tematów takich jak np. umiejętność oceny i wybrania zdjęć dobrych, ciekawych, wartościowych, spośród innych takich sobie. Jeżeli tą umiejętność posiądziemy, łatwiej nam będzie takie zdjęcia wykonywać.

Nasza stronka jest moim zdaniem dobrym sposobem do takiej nauki.
Wiem, ze każdy kto pokazuje swoje ukochane zdjęciuszka czeka niecierpliwie na to jak zostaną odebrane, co o nich inni napiszą. I są często zawiedzeni, jeżeli wszyscy je zignorują. Jedna z kursantek napisała - wolę żeby krytykowali moje zdjęcia niż je "olewali".

Ja jestem w stanie pod każdą nową fotką jako pierwszy "wydać opinię" ale nie chcę być głównym arbitrem - staram się czekać na inne komentarze i zawsze jestem ich ciekawy.
Zamiast czekać na ocenę swoich zdjęć, starajmy się napisać kilka słów o pracach innych. Nie bójmy się wyrażać swoich uwag, mieć inne zdanie niż reszta grupy (także prowadzący).
Każdy widzi świat na swój subiektywny, niepowtarzalny sposób i ocena fotografii także nie może być jednakowa.
Większość powie - a nie mam czasu - albo - nie wiem co mądrego napisać. A tu chodzi o kilka słów pod kilkoma fotkami raz w tygodniu, mówiących co nam się podoba a co nie.
I hasło na koniec - chcesz zobaczyć opinię o swoich pracach - napisz coś o pracach innych.

Przeskocz do forum:

Ostatnie komentarze
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Niezwykłe myśli na t...
· Propozycja
· Po co jest ta strona
Nawigacja
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Ostatnie fotki
obwodnica
w niewoli
olenka02
olenka01
Grzegorz02
Grzegorz01
Beata03
Grzegorz03
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

25-06-2011
Serdecznie dziękuję wszystkim Kursowiczom za aktywność i dobrą współpracę a szczególnie uczestnikom ostatniego spotkania

06-06-2011
Bardzo chętnie. Odezwę sie jak sie wreszcie ogarnę. W ten piątek też mnie nie będzie. Pozdr.

04-06-2011
Lechu - Pragne pozyczyć ksiazke Pfftt. "W kadrze" David du Chemin lub pt. "Zdjecia makro " Haje Jan kampos

03-06-2011
Kamil możesz teraz nadrobić, plenerami jednodniowymi.

01-06-2011
mmm jak oglądam te zdjęcia z Krasnobrodu to aż mi żal Angry

Odwiedziny gości
Dziś:743
Wczoraj:43
W tym tygodniu:887
W tym miesiącu:5,103
W tym roku:45,845
Wszystkich:318,162
Ostatnio Widziani
· Lech529 tygodni
· Ewa603 tygodni