Propozycja
|
Lech |
Dodany dnia 20-10-2010
|
Główny administrator
Data rejestracji: 04.02.10
|
Czy ktoś mógłby napisać czego oczekuje po naszym KFC. Czy zajęcia idą w dobrą stronę, jakie tematy są obecnie najbardziej potrzebne, czy coś trzeba zmienić (może prowadzącego). Liczę na szczere wypowiedzi. |
|
|
|
Basia |
Dodany dnia 21-10-2010
|
Użytkownik
Data rejestracji: 14.10.10
|
Fotografia jest dla każdego kto ją lubi i się nią interesuje.Ważny jest ciekawy pomysł,dobór tematu,sposób kadrowania..,odpowiedni dobór ustawień...i to są już początki przygody z fotografią....By robić dobre i ciekawe zdjęcia trzeba zacząć od podstaw fotografii ,wystarczą tylko szczere chęci i zaangażowanie.. |
|
|
|
Lech |
Dodany dnia 21-10-2010
|
Główny administrator
|
Dobrze że piszesz o zaangażowaniu. Jeden z wykładowców fotografii polecił swoim studentom narysowanie na kartce domu. Mieli dużo czasu ale wszystkie rysunki wyglądały podobnie - kilka na szybko narysowanych prostokątów, trójkąt- drzwi, okno, dach - co ambitniejsi -komin. To taki znak naszych czasów. Podobnie jest z fotografią - możemy obecnie produkować nasze obrazki dużo i szybko. A może warto w to co chcemy pokazać włożyć więcej pracy (i serca) - jeżeli inni tego nie docenią - to tak dla siebie... |
|
|
|
Monika_B |
Dodany dnia 26-10-2010
|
Użytkownik
|
Zajęcia są dla mnie bardzo wartościowe. Już nauczyłam się zwracać uwagę na różne rzeczy. Coraz bardziej świadomie oglądam zdjęcia. I o to chodzi. Jeszcze dużo przede mną...
Zajęcia idą w dobrą stronę i niech się prowadzący nie stresuje bo dobrze mu idzie Nie mam sprecyzowanych oczekiwań. Wiem tylko, że chcę nauczyć się robić takie zdjęcia, od których nikt się nie odwróci z ironicznym uśmiechem...
Aha... i chcę się nauczyć robić portrety, bo zupełnie tego nie potrafię |
|
|
|
Jolka |
Dodany dnia 03-12-2010
|
Użytkownik
|
Mamy farta (tak, wiem, zależy od punktu widzenia ). Najpiękniejsza zima jaką widziałam od lat. Osobiście czekam tylko aż drzewa w parku pokryją się nie śniegiem a szadzią. W nocnym oświetleniu park wygląda bajecznie. Czy na zajęciach można by było poruszyć temat zdjęć nocnych w zimie? Wiem, że normalnie muszę obniżyć EV o 1 lub 2, czy te same reguły rządzą w nocy? |
|
|
|
Lech |
Dodany dnia 08-12-2010
|
Główny administrator
|
Słoneczny dzień z ładnym śniegiem lub szadzią na drzewach zdarza się bardzo rzadko więc trzeba uchwycić odpowiedni moment. Nocą trzeba znaleźć park ładnie oświetlony. Jeżeli chodzi o korektę ekspozycji to mając duże białe powierzchnie w ciągu dnia podwyższamy EV +1 lub +2.
Nocą sytuacja jest inna - zależy od ilości światła. Omówimy ten temat na zajęciach |
|
|