Zobacz temat
 Drukuj temat
Propozycja
Lech
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 20-10-2010
Główny administrator

Data rejestracji: 04.02.10

Czy ktoś mógłby napisać czego oczekuje po naszym KFC. Czy zajęcia idą w dobrą stronę, jakie tematy są obecnie najbardziej potrzebne, czy coś trzeba zmienić (może prowadzącego). Liczę na szczere wypowiedzi.

Basia
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 21-10-2010
Użytkownik

Data rejestracji: 14.10.10

Fotografia jest dla każdego kto ją lubi i się nią interesuje.Ważny jest ciekawy pomysł,dobór tematu,sposób kadrowania..,odpowiedni dobór ustawień...i to są już początki przygody z fotografią....By robić dobre i ciekawe zdjęcia trzeba zacząć od podstaw fotografii ,wystarczą tylko szczere chęci i zaangażowanie..

Lech
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 21-10-2010
Główny administrator

Dobrze że piszesz o zaangażowaniu. Jeden z wykładowców fotografii polecił swoim studentom narysowanie na kartce domu. Mieli dużo czasu ale wszystkie rysunki wyglądały podobnie - kilka na szybko narysowanych prostokątów, trójkąt- drzwi, okno, dach - co ambitniejsi -komin. To taki znak naszych czasów. Podobnie jest z fotografią - możemy obecnie produkować nasze obrazki dużo i szybko. A może warto w to co chcemy pokazać włożyć więcej pracy (i serca) - jeżeli inni tego nie docenią - to tak dla siebie...

Monika_B
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 26-10-2010
Użytkownik

Zajęcia są dla mnie bardzo wartościowe. Już nauczyłam się zwracać uwagę na różne rzeczy. Coraz bardziej świadomie oglądam zdjęcia. I o to chodzi. Jeszcze dużo przede mną...
Zajęcia idą w dobrą stronę i niech się prowadzący nie stresuje bo dobrze mu idzie Smile Nie mam sprecyzowanych oczekiwań. Wiem tylko, że chcę nauczyć się robić takie zdjęcia, od których nikt się nie odwróci z ironicznym uśmiechem...
Aha... i chcę się nauczyć robić portrety, bo zupełnie tego nie potrafię Sad

Jolka
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 03-12-2010
Użytkownik

Mamy farta (tak, wiem, zależy od punktu widzenia Smile). Najpiękniejsza zima jaką widziałam od lat. Osobiście czekam tylko aż drzewa w parku pokryją się nie śniegiem a szadzią. W nocnym oświetleniu park wygląda bajecznie. Czy na zajęciach można by było poruszyć temat zdjęć nocnych w zimie? Wiem, że normalnie muszę obniżyć EV o 1 lub 2, czy te same reguły rządzą w nocy?

Lech
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 08-12-2010
Główny administrator

Słoneczny dzień z ładnym śniegiem lub szadzią na drzewach zdarza się bardzo rzadko więc trzeba uchwycić odpowiedni moment. Nocą trzeba znaleźć park ładnie oświetlony. Jeżeli chodzi o korektę ekspozycji to mając duże białe powierzchnie w ciągu dnia podwyższamy EV +1 lub +2.
Nocą sytuacja jest inna - zależy od ilości światła. Omówimy ten temat na zajęciach

Przeskocz do forum:

Ostatnie komentarze
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Niezwykłe myśli na t...
· Propozycja
· Po co jest ta strona
Nawigacja
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Ostatnie fotki
obwodnica
w niewoli
olenka02
olenka01
Grzegorz02
Grzegorz01
Beata03
Grzegorz03
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

25-06-2011
Serdecznie dziękuję wszystkim Kursowiczom za aktywność i dobrą współpracę a szczególnie uczestnikom ostatniego spotkania

06-06-2011
Bardzo chętnie. Odezwę sie jak sie wreszcie ogarnę. W ten piątek też mnie nie będzie. Pozdr.

04-06-2011
Lechu - Pragne pozyczyć ksiazke Pfftt. "W kadrze" David du Chemin lub pt. "Zdjecia makro " Haje Jan kampos

03-06-2011
Kamil możesz teraz nadrobić, plenerami jednodniowymi.

01-06-2011
mmm jak oglądam te zdjęcia z Krasnobrodu to aż mi żal Angry

Odwiedziny gości
Dziś:716
Wczoraj:43
W tym tygodniu:860
W tym miesiącu:5,076
W tym roku:45,818
Wszystkich:318,135
Ostatnio Widziani
· Lech529 tygodni
· Ewa603 tygodni